ΔΟΚΙΜΗ: AUSTRIALPIN FISH

Στο κατάστημά μας, έχουμε συχνά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέα προϊόντα των εταιρειών που συνεργαζόμαστε.

Πρόσφατα δοκιμάσαμε την συσκευή ασφάλισης FISH της AUSTRIALPIN.

Το  FISH, είναι μια συσκευή ασφάλισης του επικεφαλής αναρριχητή, ιδανικό για χρήση στην σπορ αναρρίχηση. Είναι συμβατή με μονά σχοινιά διαμέτρου 8mm – 11mm και έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει αυτόματα, ανακόπτοντας την πτώση του αναρριχητή.

Τραβώντας τον ειδικό μοχλό, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής, απελευθερώνετε το σχοινί και μπορείτε να τον κατεβάσετε ομαλά πίσω στο έδαφος.

Δοκιμάσαμε το FISH, με σχοινί 9,5mm, σκαρφαλώνοντας επικεφαλής και top rope και μας άρεσε πολύ το πόσο άνετα μπορείς να δώσεις σχοινί όταν σκαρφαλώνει ο επικεφαλής, το πόσο σίγουρα μπλοκάρει το σχοινί σε περίπτωση πτώσης και ο τρόπος που κυλάει το σχοινί μέσα από την συσκευή κατά το κατέβασμα του αναρριχητή.

Το FISH, πωλείται σετ, με ένα καραμπίνερ RONDO, της ίδιας εταιρείας και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με αυτό.

Η εντύπωση που μας άφησε το FISH, είναι πολύ καλή και αν στην άψογη λειτουργία του προσθέσουμε το μικρό του βάρος (68gr χωρίς το καραμπίνερ), και την τιμή του (περί τα 74 ευρώ με το καραμπίνερ), τότε το πακέτο γίνεται πολύ δελεαστικό.

Καλάθι αγορών