Ρώτα τον ειδικό | +30 2810 220705 - 2810220702 | Δωρεάν μεταφορικά απο 70€
0
Your Cart
Ρώτα τον ειδικό | +30 2810 220705 - 2810220702 | Δωρεάν μεταφορικά απο 70€
0
Your Cart

ΠΡΩΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΑΡΟΥ – WZTR

Χειμερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος; Στην Κρήτη; Εντάξει, αυτό δεν γίνεται να το χάσω!

Αυτή ήταν πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου, όταν διάβασα την ανακοίνωση για το πρώτο WINTER ZAROS TRAIL RACE. Ο ενθουσιασμός πέρασε φυσικά και ήρθε η δεύτερη σκέψη, μετά η τρίτη και τέλος οι αμφιβολίες…

Ήμουν απροπόνητος. Είχα λιγότερο από 2 μήνες, μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, για να προπονηθώ. Μεσολαβούσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων (πολύ φαγητό δηλαδή) και τέλος δεν ήξερα πώς θα συνδύαζα την προπόνηση με τις αυξημένες οικογενειακές μου υποχρεώσεις, μιας και είμαι ένας σχετικά νέος πατέρας.

Ο καιρός πέρασε γρήγορα, ο χρόνος για τις προπονήσεις βρέθηκε (σχεδόν) και το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, ήμουν στη λίμνη Ζαρού.

Κατά την ενημέρωση από την διοργάνωση, ανακοινώθηκε ότι λόγο της μεγάλης ποσότητας χιονιού στην κορυφή και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να τροποποιήσει την διαδρομή και να κόψει 4 χλμ. Η διαδρομή λοιπόν, από 24 χλμ. 1500μ+, θα γινόταν 20 χλμ. με υψομετρική +1100μ.

Η εκκίνηση δόθηκε και τα υπόλοιπα κύλισαν όπως τα νερά στο φαράγγι του Ζαρού.

Ο αγώνας τα είχε όλα. Νερό στο φαράγγι, χιόνι στα ψηλότερα σημεία, λάσπη και βροχή!

Η διοργάνωση ήταν άψογη, παρόλο που τα παιδιά του ZTR δεν είχαν εμπειρία από χειμερινούς αγώνες και το άγχος τους ήταν εμφανές. Το κλίμα ήταν φιλικό και εορταστικό καθώς όλοι είδαμε τον αγώνα σαν γιορτή και ευκαιρία να παίξουμε με το χιόνι! Πολύ θετικά σχολιάστηκε η απουσία εκκωφαντικής μουσικής, που συνηθίζεται στις διοργανώσεις, μιας και αυτό έκανε την αναμονή των συνοδών πολύ πιο ξεκούραστη! 

 

Στον αγώνα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω προϊόντα της DYNAFIT. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα τα παπούτσια ALPINE PRO, στην απλή τους έκδοση (όχι GTX), τα οποία ανταποκρίθηκαν τέλεια στις συνθήκες του αγώνα. Είχαν πολύ καλό κράτημα (δεν γλίστρησα πουθενά) και ωραία αίσθηση (σε συνδυασμό με τις κάλτσες DYNAFIT ALPINE SHORT), παρόλο που όταν πάτησα χιόνι γέμισαν νερό. Για την μεταφορά του εξοπλισμού, εμπιστεύτηκα το σακίδιο DYNAFIT VERTICAL 4, στο οποίο χώρεσαν άνετα 500ml νερό, το αδιάβροχό μου, 1 ζευγάρι γάντια, το κινητό μου τηλέφωνο, η φωτογραφική μου μηχανή και 2 μπάρες δημητριακών. Ήταν πραγματικά πολύ άνετο και δεν με προβλημάτισε πουθενά, σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τέλος, δοκίμασα τα μπατόν VERTICAL POLE, της ίδιας εταιρείας, τα οποία είναι πολύ ελαφριά και με βοήθησαν απίστευτα στις ανηφόρες και τα χιονισμένα κομμάτια. Μόνο μειονέκτημα που εντόπισα, είναι οι λαβές, οι οποίες είναι άνετες αλλά γλιστράνε όταν βραχούν. Οι ιμάντες καρπού όμως σώζουν την κατάσταση και το σύνολο είναι πολύ καλό.

 

Η διοργάνωση μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και σίγουρα ανυπομονώ για το 2ο WZTR!

Κ. Β. Μαρματζάκος